Νέα-Ανακοινώσεις
Μαζί με τους απεργούς Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2008

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της 10ης Δεκεμβρίου.
Η συμμετοχή κρίνεται ακόμα πιο απαραίτητη μέσα στις συνθήκες της οργής για την εκτέλεση του 15χρονου μαθητή από την αστυνομία στα Εξάρχεια.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. υπενθυμίζει ότι –εκτιμώντας τις  συνθήκες που η κρίση διαμορφώνει και στον κλάδο της ενημέρωσης- υποστήριξε την ανάγκη απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο πλευρό των εργατικών συνδικάτων.
 Η δράση αυτή δεν έγινε εφικτή στα πλαίσια της 10ης Δεκεμβρίου, παραμένει όμως αναγκαία για τις μέρες που έρχονται.
Η ενημέρωση δεν θα μείνει απρόσβλητη από τις επιπτώσεις της κρίσης. Το αντίθετο, μάλιστα. Η κρίση θα προκαλέσει καίρια οικονομικά προβλήματα σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεόραση. Προβλήματα που οι εκδότες θα προσπαθήσουν να λύσουν με περικοπές προσωπικού, επέκταση της επισφαλούς εργασίας, περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Επιβάλλοντας καθεστώς  εργασιακής ανασφάλειας και απλήρωτης υπερεργασίας στους «τυχερούς» που θα κρατήσουν στη δουλειά.
Για αυτούς τους λόγους η Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκτιμά ότι οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη, που θα καθορίσει το εργατικό συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό μέλλον τους για πολλά χρόνια.
Η μάχη αυτή πρέπει να δοθεί με αποφασιστικό τρόπο, ξεπερνώντας τα προβλήματα συντονισμού, που υποβάθμισαν τη συμμετοχή μας στην απεργία της 10ης Δεκεμβρίου με στάσεις εργασίας που δεν ανταποκρίνονται στην κρισιμότητα της κατάστασης.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα επιμείνει στην ανάγκη αγωνιστικής απεργιακής κινητοποίησης και καλεί τις Ενώσεις-μέλη της και τον κλάδο να επεξεργαστούμε εγκαίρως ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα δράσης.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση.

414_081208-gia apergia 101208.pdf (87.93 KB)

 
Όλοι μαζί στην απεργία Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε στη μέση της οικονομικής θύελλας που απειλεί να σαρώσει εργασιακές σχέσεις, μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά πολλοί προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν.
Το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Η ενημέρωση δεν θα μείνει απρόσβλητη από τις επιπτώσεις της κρίσης. Το αντίθετο, μάλιστα. Η κρίση θα προκαλέσει καίρια οικονομικά προβλήματα σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεόραση.
Προβλήματα που οι εκδότες θα προσπαθήσουν να λύσουν με περικοπές προσωπικού, επέκταση της επισφαλούς εργασίας, περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Επιβάλλοντας καθεστώς  εργασιακής ανασφάλειας και απλήρωτης υπερεργασίας στους «τυχερούς» που θα κρατήσουν στη δουλειά.
Γι’ αυτούς τους λόγους η απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 10 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση στη Βουλή του προϋπολογισμού, δεν είναι μια συνηθισμένη απεργία. Είναι η απάντηση των εργαζομένων ενάντια στις τότε «ρεαλιστικές πολιτικές» που οδήγησαν την οικονομία στη χρεοκοπία και στις τώρα «ρεαλιστικές πολιτικές» που προσβλέπουν ανθρωποθυσίες για να βγάλουν την οικονομία από τη χρεοκοπία.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται απέναντι σε μια κρίσιμη μάχη. Μάχη που θα καθορίσει το εργασιακό, συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό μέλλον τους για πολλά πολλά χρόνια. Μάχη που θα καθορίσει επίσης και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια και το περιεχόμενο της εργασίας τους.
Μάχη που δεν πρέπει να χάσουμε.
Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να συμπαραταχθούν στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων. Μαζί με τα σωματεία όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση πρέπει να στείλουμε δυνατά και καθαρά το μήνυμα: Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση!

401_031208-apergia101208.pdf (81.48 KB)

 
Ποινικοποίηση του Συνδικαλισμού Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008

                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) δεν έπαψε να διακηρύττει προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη κατάργησης του ν.1178/81, που αφορά τη λεγόμενη αστική αποζημίωση. Δεκάδες είναι οι αγωγές που εκκρεμούν στα Δικαστήρια, ενώ συνάδελφοι υποχρεώνονται με κίνδυνο την απώλεια κάθε περιουσιακού τους στοιχείου σε υπέρογκες αποζημιώσεις.
Για πρώτη όμως φορά εκδότης φέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστική οργάνωση για ανακοίνωσή της. Ο Αντ. Δημητρίου, ουσιαστικώς ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», του τηλεοπτικού σταθμού «Κρήτη TV» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο 9,84 FM» με αγωγή του ζητά από την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. 300.000 ευρώ για ανακοίνωση με την οποία η συνδικαλιστική οργάνωση διαμαρτυρόταν για την απόλυση της συναδέλφου Ευαγγελίας Καρεκλάκη, που κατήγγειλε την εργοδοτική συμπεριφορά.
Είναι φανερό ότι ο σκοπός της αγωγής είναι ουσιαστικά η κατάργηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και κατά συνέπεια της ίδιας της ελευθερίας της ενημέρωσης της έκφρασης, του ελέγχου και της κριτικής, που αποτελούν το περιεχόμενο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στην Ένωση-μέλος της, υπέρ της οποίας θα παρέμβει σε κάθε στάδιο της δίκης. Ζητεί δε από τους αρμόδιους υπουργούς όπως επιτέλους ενεργήσουν στην κατάργηση της «τυποκτόνου» διάταξης του ν.1178/81, όπως ισχύει σήμερα.

396_021208.pdf (71.53 KB)

 
Νομιμοποίηση "από το παράθυρο" Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε μια προσπάθεια νομιμοποίησής του «από το παράθυρο» καλεί τις ενώσεις που έχουν ενταχθεί σε αυτό, σε συνάντηση «ενημέρωσης» την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.
Η ενέργεια αυτή προσπαθεί να ανοίξει ένα διάλογο όπου τα ασφαλιστικά δικαιώματα και οι προσδοκίες του κλάδου θα περιορίζονται οριστικά στα στενά πλαίσια που ορίζει ο νόμος Πετραλιά.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. συνεχίζοντας το δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων του κλάδου και σύμφωνα με τις αποφάσεις του 5ου Συνεδρίου αλλά και την επαναβεβαίωση αυτών των αποφάσεων από τις ενώσεις-μέλη της αρνείται κάθε διαδικασία νομιμοποίησης του αντιασφαλιστικού νόμου Πετραλιά.
Γι’ αυτό έχει ήδη προσφύγει κατά της νομιμοποίησης του διορισμού του προέδρου αλλά και της συγκρότησης του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Οποιοσδήποτε συμμετέχει στη νομιμοποίηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στην ουσία αποδέχεται την αρπαγή του 10% των αποθεματικών και την υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. έχει ζητήσει εγγράφως τους ισολογισμούς, τα οικονομικά στοιχεία και τις μελέτες βάσει των οποίων υποτίθεται ότι συγκροτήθηκε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

398_021208.pdf (64.98 KB)

 
Όχι στη βία κατά των γυναικών Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) καλεί τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους σε εγρήγορση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (25 Νοεμβρίου) για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 179 από 214