9 Απριλίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΣΥ: Ημερίδα για τα Δημοτικά ΜΜΕ

Ο σημαντικός ρόλος των Δημοτικών ΜΜΕ για τη Δημοκρατία, την πολυφωνία στην Ενημέρωση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον, ήταν το θέμα της επιτυχημένης Ημερίδας που οργανώθηκε στην Τρίπολη από την ΠΟΕΣΥ με την στήριξη του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου την περασμένη Παρασκευή. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση των πρώτων Δημοτικών ΜΜΕ.

Στην Ημερίδα κατέθεσαν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Δήμων, της Περιφέρειας, των Δημοτικών ΜΜΕ καθώς επίσης των Ενώσεων Συντακτών της χώρας και της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Όλοι συμφώνησαν στην σπουδαιότητα της λειτουργίας των Δημοτικών ΜΜΕ και της ανάγκης στήριξής τους από την πολιτεία με συγκεκριμένα μέτρα ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης και της αδειοδότησης, της ενίσχυσης και ενδυνάμωσής τους με προσωπικό και της εκμετάλλευσης των ευκαιριών για καινοτόμες προσεγγίσεις με τις νέες τεχνολογίες μέσα σε ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, ενώ απέκλεισαν την περίπτωση κλεισίματος ή ιδιωτικοποίησης τους.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος τόνισε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι παλαιό και πρέπει να εργασθούμε πάνω σε αυτό με νέες βάσεις, αμέσως δε μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει ο διάλογος με τα Περιφερειακά και τα Δημοτικά Μέσα. O Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαλαμάτης αναφέρθηκε στη νέα ΣΣΕ η οποία όπως είπε με τη συνεργασία της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών θα περάσει σε όλη την Επικράτεια άρα και στα Δημοτικά ΜΜΕ. Θέλω να πιστεύω -είπε- ότι σύντομα θα καταλήξουμε στη νέα ΣΣΕ.

Oι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΠΗΤ) τόνισαν την αμέριστη στήριξή τους στα Δημοτικά ΜΜΕ και απέρριψαν την πιθανότητα εισόδου ιδιωτών σε αυτά, ενώ τόνισαν παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου και οριστικής λύσης στο θέμα της αδειοδότησης.

Δείτε το βίντεο της Ημερίδας στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ: http://www.poesy.gr