3 Απριλίου, 2024

Η ΠΟΕΣΥ για τα Βραβεία Αριστείας Δημοσιογραφίας – EQUIROM

Στις 9 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τα Αριστεία Δημοσιογραφίας του εκπαιδευτικού προγράμματος – EQUIROM τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Ήδη ξεκίνησε ο σχετικός διαγωνισμός στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα βραβεία (Journalism Excellence Awards – Ethical reporting on Roma and fight against racism and antigypsyism through the media) στοχεύουν την προώθηση θετικής εικόνας για τους Ρομά και τις περιθωριοποιημένες κοινότητες στα ΜΜΕ ειδικά δε όσον αφορά τις γυναίκες και τα παιδιά.

Η πρωτοβουλία συμβάλλει άμεσα στους ευρωπαϊκούς στόχους της προώθησης εικόνας χωρίς στερεότυπα και θετικών παραδειγμάτων, προκειμένου να αλλάξει η αντίληψη του κοινού. Στον παρακάτω σύνδεσμο <https://pjp-eu.coe.int/en/web/equality-and-freedom-from-discrimination-for-roma/-/journalism-excellence-awards-ethical-reporting-on-roma-and-fight-against-racism-and-anti-gypsyism-through-the-media> θα βρείτε την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων που απευθύνεται στα μέσα ενημέρωσης (έντυπα μέσα, τηλεοπτικά μέσα, φωτογράφοι, ρεπόρτερ, δημοσιογράφοι κ.λπ.) σε όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ). Επίσης μόνο για πληροφοριακούς λόγους επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής και ο κανονισμός που διέπει το διαγωνισμό στα ελληνικά.

Πέντε κατηγορίες θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθεί βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο στις 18 Ιουνίου 2024:

Ø  Βραβείο Φωτορεπορτάζ

Ø  Βραβείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας

Ø  Βραβείο συνέντευξης

Ø  Βραβείο Διεθνούς Εκδήλωσης

Ø  Βραβείο Νέων Δημοσιογράφων

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει 9 Απριλίου 2024 (23:59 Ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης, συμβουλευτείτε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης: https://pjp-eu.coe.int/en/web/equality-and-freedom-from-discrimination-for-roma/-/journalism-excellence-awards-ethical-reporting-on-roma-and-fight-against-racism-and-anti-gypsyism-through-the-media <https://pjp-eu.coe.int/en/web/equality-and-freedom-from-discrimination-for-roma/-/journalism-excellence-awards-ethical-reporting-on-roma-and-fight-against-racism-and-anti-gypsyism-through-the-media>