ΠΟΕΣΥ
Πρωτοφανής εργοδοτική αυθαιρεσία στη “Μακεδονία” Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη “Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ” (εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”) και τις συνεχείς μεθοδεύσεις της σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Αυτή τη φορά μάλιστα η εταιρεία

Περισσότερα...
 
Το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας αναζητά ερευνητή για 3μηνη απασχόληση Εκτύπωση E-mail

To Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (IPI) αναζητεί έναν ερευνητή / ανταποκριτή για την κάλυψη θεμάτων που σχετίζονται με τους νόμους περί δυσφήμησης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εν εξελίξει εξέτασης των επιπτώσεων των νόμων αυτών, σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη. Η σχετική προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα http://www.freemedia.at/careers/ με λήξη υποβολής αιτήσεων την 30η Ιουνίου 2016.

Πρόκειται για μια μια βραχυπρόθεσμη συνεργασία, (τρεις μήνες πλήρους απασχόλησης ή έξι μήνες μερικής απασχόλησης) που θα περιλαμβάνει έρευνα για τις επιπτώσεις από την χρήση των νόμων σε θέματα δυσφήμησης και προσβολής είτε  για να εκφοβισμό, είτε για εξαναγκασμό σε σιωπή τους Έλληνες δημοσιογράφους κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς και την παρακολούθηση των τρεχουσών υποθέσεων  μετά και τη νομική μεταρρύθμιση το 2015. 

Περισσότερα...
 
Δεν θα τους αφήσουμε να μας τελειώσουν Εκτύπωση E-mail

Η ομιλία του προέδρου της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρη Κουμπιά, στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κόσμου του Τύπου για το Ασφαλιστικό, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ:

Συνάδελφοι

Σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση με την ψήφιση του λεγόμενου ασφαλιστικού βάζει την ταφόπλακα στην επαγγελματική  υπόσταση των ανθρώπων  του Τύπου. Βάζει την ταφόπλακα στην Ενημέρωση, βάζει την ταφόπλακα  στη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Το κλείσιμο του ΕΔΟΕΑΠ,  είναι το αγγελτήριο θανάτου  για πάνω από 18.500 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους. Με συνοπτικές διαδικασίες  η κυβέρνηση  θέλησε να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία,  προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα...
 
Λογοκριτική η παρεμπόδιση των δημοσιογράφων Εκτύπωση E-mail

Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση των δημοσιογράφων για εξάσκηση των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους, είναι η βασική προϋπόθεση και εγγύηση για πραγματικά ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην παρεμπόδιση και απαγόρευση των δημοσιογράφων να παρακολουθήσουν και καταγράψουν στην Ειδομένη την αστυνομική επιχείρηση για απομάκρυνση των προσφύγων και μεταφορά τους σε άλλους καταυλισμούς.

Η επιλογή μόνο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κάλυψη των γεγονότων είναι πρωτοφανής και λογοκριτική για όλα τα άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά ενημερωτικά Μέσα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

 
Όλοι στη συγκέντρωση της Κυριακής στην ΕΣΗΕΑ και στην πορεία προς τη Βουλή Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη 48ωρη απεργία που άρχισε σήμερα στις 6 πμ και συνεχίζεται έως τις 6 πμ της Κυριακής, 8 Μαΐου 2016, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι μεμονωμένα καταδικαστέα κρούσματα απεργοσπασίας –κυρίως από διαδικτυακά Μέσα– ή και τυχόν απόπειρες έκδοσης απεργοσπαστικών φύλλων, αποδοκιμάζονται από το σύνολο του κλάδου. 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 21 από 159