ΠΟΕΣΥ
Το ασφαλιστικό μας στο επίκεντρο της Γ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στο Σαράγεβο στις 25-26 Απριλίου, βρέθηκε η βίαιη ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα των Ελλήνων δημοσιογράφων.

Στη Συνέλευση έγινε δεκτό και ψηφίστηκε ομόφωνα το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, ενώ έγινε ομόφωνα επίσης δεκτή,  η σχετική διακήρυξη που κατέθεσαν τα Γαλλικά συνδικάτα και οι Ενώσεις του Τύπου (SNJ, SNJ-CGT, CFDT).

Η διακήρυξη μεταξύ άλλων, τάσσεται υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων και του αγώνα που δίδουν για την διασφάλιση του ασφαλιστικού τους συστήματος, που τους εγγυάται ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Τις Δημοσιογραφικές Οργανώσεις της χώρας στη Γενική Συνέλευση εκπροσώπησαν, η Έφορος της ΠΟΕΣΥ Νέλλη Κατσαμά, η Φανή Πετραλιά από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΗΕΜΘ ο Γιάννης Κοτσιφός, ο οποίος επανεξελέγη μέλος της Ε.Ε. της ΕΟΔ.

Περισσότερα...
 
Η τήρηση των δεσμεύσεων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Επειδή σήμερα, δεύτερη μέρα της νέας μορφής του αγώνα μας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ορισμένα Μέσα δεν εκπλήρωσαν τον όρο της δημοσίευσης και μετάδοσης συνθήματος και κειμένου της Ομοσπονδίας –ελπίζουμε από παρανόηση των όρων που ετέθησαν-, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφερόταν σε δημοσιεύσεις καθημερινά μέχρι την καταψήφιση του νομοσχεδίου ή την αλλαγή της μορφής του αγώνα.

Με αφορμή τα ανωτέρω, διευκρινίζουμε τον τρόπο μετάδοσης, δημοσίευσης ή ανάρτησης των ενημερωτικών κειμένων της ΠΟΕΣΥ.

Περισσότερα...
 
Η απεργία συνεχίζεται και τη Μ. Τρίτη Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Με αμετακίνητη βούληση την απόσυρση και καταψήφιση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει θανάσιμα την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της, συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία σε όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μέχρι στις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης.

Οι απεργοί εργαζόμενοι του κλάδου μας, με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα

Περισσότερα...
 
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζει τη βίαιη ανατροπή στο Ασφαλιστικό Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

H βίαιη ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα των Ελλήνων δημοσιογράφων καταδικάζεται από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, με ψήφισμα που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και εγκρίθηκε ομόφωνα  κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα της Συνέλευσης, που συγκαλείται στο Σαράγεβο στις 25 και 26 Απριλίου. Το κείμενο του ψηφίσματος:

Περισσότερα...
 
Ο αγώνας κατά του Ασφαλιστικού - λαιμητόμου συνεχίζεται Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Μετά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της απεργίας μας, η οποία απέδειξε τόσο την συνοχή όσο και την αποφασιστικότητα του κλάδου συνολικά, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ύστερα από κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώσεις μέλη της και άλλες Ενώσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00,  με την ακόλουθη μορφή:

ATTACHMENTS_TITLE
ΑρχείοΠεριγραφήFILE_SIZE
DOWNLOAD_THIS_FILE_SPOSTERPOSTER ΑΠΕΡΓΙΑΣ806 Kb
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 147