23 Ιανουαρίου, 2007

Βραβείο “Ελένη Βλάχου”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την προκήρυξη του δημοσιογραφικού βραβείου «Ελένη Βλάχου» για το 2007 ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα Δρ. Wolfrang Schultheiss, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) Πάνος Σόμπολος και ο Βάσος Μαθιόπουλος, μέλος της Κριτικής Επιτροπής.

Το βραβείο που φέρει το όνομα της έγκριτης δημοσιογράφου – εκδότριας με τη διακεκριμένη αντιδικτατορική δράση αείμνηστης Ελένης Βλάχου, απονέμεται κάθε δύο χρόνια για εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων.
Είναι το τρίτο βραβείο που πρόκειται να απονεμηθεί, καθώς το 2003 είχε τιμηθεί με αυτό ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» Ιωάννης Ε. Διακογιάννης που χάθηκε πρόσφατα και το 2005 ο συνάδελφος Κώστας Ιορδανίδης της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 15 Απριλίου 2007.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.) Μάνος Αμελίδης, ο εκπρόσωπος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ανδρέας Χριστοδουλίδης, η Φανή Πετραλιά μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α., καθώς και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το διεθνές ρεπορτάζ και θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το βραβείο 2007, όπως ανακοινώθηκε, συνοδεύεται από ένα ταξίδι στη Γερμανία, το οποίο προσφέρει η Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και από το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προσφορά της εταιρείας BSH IKIAKES SYSKEVES ABEΕ. Πληροφορίες για την υποβολή υποψηφιοτήτων παρέχονται από τη Γερμανική Πρεσβεία στο τηλέφωνο 210.7285225 και την ηλεκτρονική διεύθυνση maria.vassilikou@diplo.de