2 Φεβρουαρίου, 2007

Νέα δίωξη συναδέλφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την αλληλεγγύη και την απόλυτη στήριξή του στο συνάδελφο Μάκη Νοδάρο, ανταποκριτή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο νομό Ηλείας, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί στις 15 Φεβρουαρίου, κατηγορούμενος από κάποιον φαρμακοποιό των Λεχαινών, που απαιτεί «αποζημίωση» 100.000 ευρώ και την προσωπική κράτηση του Μάκη Νοδάρου επί εξάμηνο.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ενώνει τη διαμαρτυρία του με τη φωνή της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και όλων των Ενώσεων συντακτών, που απαιτούν να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της «βιομηχανίας αγωγών».
Στην περίπτωση του Μάκη Νοδάρου είναι ολοφάνερο ότι η δίωξη καταργεί την ελευθερία του δημοσιογράφου να αποκαλύπτει και να ελέγχει και να θέτει σε αμφισβήτηση το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα αναφερόταν στην περίπτωση του Διοικητή του ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες) Λεχαινών, συνταξιούχου εμπόρου,
που πήρε πτυχίο σε ηλικία 70 ετών, λίγους μήνες πριν τοποθετηθεί στη θέση του. Το θέμα έφτασε στη Βουλή, μετά από αντίστοιχη επερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. τοποθετείται στο πλευρό του Μάκη Νοδάρου. Καλεί τον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, να προχωρήσει επειγόντως σε πρωτοβουλία αλλαγής του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που επιτρέπει τέτοιες απαράδεκτες διώξεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εργασία των δημοσιογράφων, η ελευθεροτυπία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ