8 Φεβρουαρίου, 2007

Συμπαράσταση στον Δ.Τρίμη

Το Διοικητικό Συμβούλιο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει για ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή του, αλλά και την έντονη αποστροφή του σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και –πολύ περισσότερο- ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2007 δικάζεται ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς ο συνάδελφος Δημήτρης Τρίμης, Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Η.Ε.Α..
Έπειτα από την καταγγελία του διευθυντή του Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 Χαράλαμπου Παπαδημητρίου, ο συνάδελφος διώκεται για δήθεν χρήση παράνομης βίας ενάντια σε διευθυντικά στελέχη, που επιχείρησαν όμως να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά, και τον ιδιοκτήτη του σταθμού, Ιωάννη Αλαφούζο, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων τον Ιούλιο του 2004 στο Νέο Φάληρο, στην είσοδο των εγκαταστάσεων του σταθμού.
Η τακτική της διοίκησης του συγκεκριμένου σταθμού και η συμπεριφορά διευθυντικών στελεχών του υπήρξε απαξιωτική απέναντι στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι ενώσεις μέλη της οφείλουν να επισημάνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι το συνδικαλιστικό δικαίωμα είναι αναφαίρετο και η όποια απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης βρίσκει το δημοσιογραφικό κόσμο αντίθετο και ενωμένο απέναντι σε αυτές τις εργοδοτικές επιδιώξεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ