26 Μαρτίου, 2007

Συνδικαλιστικό δικαίωμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και ποινικοποίησης του συνδικαλισμού.

Σήμερα καταδικάστηκε σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, ο συνάδελφος Δ. Τρίμης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) με κατηγορία για «χρήση παράνομης βίας» ενάντια σε στελέχη του Ρ/Σ «ΣΚΑΪ» (Χ. Παπαδημητρίου, Χ. Μπότσαρη και Α. Μαζαράκη), τα οποία όμως επιχείρησαν να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά, και τον ιδιοκτήτη του σταθμού, Ιωάννη Αλαφούζο, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων τον Ιούλιο του 2004 στο Νέο Φάληρο, στην είσοδο των εγκαταστάσεων του σταθμού.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καυτηριάζει την εκδικητική και επιθετική συμπεριφορά της εργοδοσίας, που επιδιώκει να καθιερώσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι ενώσεις μέλη της οφείλουν να επισημάνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι το συνδικαλιστικό δικαίωμα είναι αναφαίρετο και κατοχυρωμένο ενώ, η παραμικρή αμφισβήτηση το βρίσκει ενωμένο απέναντι σε αυτές τις εργοδοτικές επιδιώξεις.