31 Οκτωβρίου, 2018

ΠΟΕΣΥ και Περιφέρεια στην Υφ. Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη, είχαν η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου και οι πρόεδροι της  ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Δημήτρης Χορταργιάς και της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, με αίτημα να νομοθετηθεί η δυνατότητα στους Δήμους να προσλαμβάνουν στα γραφεία Τύπου επαγγελματίες δημοσιογράφους μέλη των Ενώσεων Συντακτών μελών της ΠΟΕΣΥ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Δημήτρη Χορταργιά, ο οποίος εκπροσώπησε και την ΕΣΗΕΜ-Θ στη συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων εξήγησαν στην Υφυπουργό τη σοβαρότητα του αιτήματος που στηρίζεται ένθερμα απ’ όλες τις δημοσιογραφικές Ενώσεις καθώς με το καθεστώς που ισχύει σήμερα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα γραφεία Τύπου Ο.Τ.Α στελεχώνονται με μη επαγγελματίες δημοσιογράφους που απλά είναι φιλικά πρόσωπα στους αιρετούς. Με αποτέλεσμα ούτε η εκπροσώπηση των Δήμων να γίνεται σωστά αλλά και να σημειώνονται περιστατικά αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που δεν μπορεί να ελεγχθεί δεοντολογικά από τις Eνώσεις μας.

Τέλος επέδωσαν υπόμνημα με έτοιμη τη διατύπωση σχετικής τροπολογίας.
Η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη από την πλευρά της, δήλωσε πως θεωρεί το αίτημα σωστό με βάση και την αυτοδιοικητική της εμπειρία. Δεσμεύτηκε δε ότι θα το προωθήσει στον Υπουργό κύριο Α. Χαρίτση και θα το υποστηρίξει.