22 Νοεμβρίου, 2007

Σε όλη την Ελλάδα

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να παίξει πολιτικά ή άλλα παιχνίδια με του πόρους και τα αποθεματικά των ταμείων τους και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με την παρουσία των Προέδρων όλων των Ενώσεων Συντακτών της χώρας, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δύο 24ωρων απεργιών:

1. Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου ως αυτοτελής έκφραση της έντονης αγανάκτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, για την ανατροπή στα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου, που επιχειρεί η κυβέρνηση, με ταυτόχρονη μετωπική επίθεση σε βάρος του δικαιώματος ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

2. Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στη γενική απεργία που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε μία συνολική διαμαρτυρία κατά της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα, υφαρπάζει αποθεματικά και με το πρόσχημα των ομαδοποιήσεων-ενοποιήσεων, ισοπεδώνει κατακτήσεις, ανατρέπει δικαιώματα, μειώνει συντάξεις, αυξάνει όρια ηλικίας και επιδίδεται σε μία πρωτοφανή επέλαση σε βάρος των κεκτημένων των ασφαλισμένων εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Τον συντονισμό του αγώνα των δημοσιογράφων απέναντι στην πρωτοφανή επιδρομή αποφασίστηκε να αναλάβει επιτροπή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη να αναλάβουν την πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων για την περιφρούρηση του αγώνα στην περιοχή ευθύνης τους.

Στις διαδοχικές συσκέψεις στα γραφεία της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συμμετείχαν και δημοσιογράφοι-βουλευτές, που ενημερώθηκαν για όλες τις εξελίξεις και τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί.