19 Νοεμβρίου, 2007

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. για το ασφαλιστικό

Την έντονη αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κόσμου, προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις σε βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων μας με τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφαιρεί πόρους και προχωρεί σε ένταξή μας σε κοινό ταμείο με γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, εργολάβους και φαρμακοποιούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ενώσεων-μελών της.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει αποφασίσει ομόφωνα το 5ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. να πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2008.

Στο Συνέδριο, που είναι εκλογοαπολογιστικό, θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της διοίκησης.

Στο διάστημα που μεσολαβεί προγραμματίζονται, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων από τις Ενώσεις-μέλη.
Στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας εντάσσονται:

– Ημερίδα για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, κ.λπ., με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ενώσεων-μελών, συνδικαλιστικών παρατάξεων, ειδικών επιστημόνων, κ.λπ.

-Συναντήσεις-συσκέψεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. με τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων-μελών, στην Αθήνα και την Περιφέρεια.

– Συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με την Επιτροπή Ασφαλιστικού και το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συντονίσουν τις προσυνεδριακές διαδικασίες με επίκεντρο το ασφαλιστικό, στην κατεύθυνση των ομόφωνων αποφάσεων του 4ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., όπως επαναβεβαιώθηκαν και με το ψήφισμα του πρόσφατου Γενικού Συμβουλίου (πραγματοποιήθηκε στις  16 Οκτωβρίου 2007), όπου επισημαίνεται ότι:

– Το αγγελιόσημο αποτελεί “οιονεί εργοδοτική εισφορά” στο ασφαλιστικό του κλάδου.

– Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε άνευ όρων τους πόρους και τη βιωσιμότητα των ταμείων μας, δεν δεχόμαστε συζήτηση που θα έχει ως στόχο να “πριονιστεί” το αγγελιόσημο.

– Απαιτούμε να τεθεί οριστικό τέλος στην ασυλία όσων εργοδοτών “κρύβουν” έσοδα από το αγγελιόσημο και όσων δεν πληρώνουν στα Ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές αν και τις παρακρατούν από τους εργαζόμενους, διαπράττοντας το ποινικά κολάσιμο αδίκημα της υπεξαίρεσης.