23 Νοεμβρίου, 2007

Με πορεία στη Βουλή

Με δύο 24ωρες απεργίες σε όλη την Ελλάδα απαντούν οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στις αποφάσεις της κυβέρνησης κατά των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και των Ταμείων Τύπου καθώς και του δικαιώματος της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Οι απεργίες πραγματοποιούνται :

1. Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου από τις 06.00 το πρωί έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, ως αυτοτελής έκφραση της έντονης αγανάκτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, για την ανατροπή στα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου, που επιχειρεί η κυβέρνηση, με ταυτόχρονη μετωπική επίθεση σε βάρος του δικαιώματος ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

2. Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου από τις 06.00 το πρωί έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στη γενική απεργία που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε μία συνολική διαμαρτυρία κατά της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα, υφαρπάζει αποθεματικά και με το πρόσχημα των ομαδοποιήσεων-ενοποιήσεων, ισοπεδώνει κατακτήσεις, ανατρέπει δικαιώματα, μειώνει συντάξεις, αυξάνει όρια ηλικίας και επιδίδεται σε μία πρωτοφανή επέλαση σε βάρος των κεκτημένων των ασφαλισμένων εργαζομένων και συνταξιούχων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.) να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στις απεργίες σ’ όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα) και σ’ οποιονδήποτε εργοδότη.

Καλεί επίσης τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα οι Ενώσεις μέλη της και στην Αθήνα την Τρίτη στις 11 το πρωί η ΠΟΕΣΥ καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος αγωνιστικά στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΣΗΕΑ μπροστά στα γραφεία της (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια να πάρουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης και στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια των απεργιών:

– Δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το αυτό ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές.

– Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.

– Την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή ή απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική, free press. Το ίδιο και την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου.

Τα ρεπό των συναδέλφων, που έχουν προγραμματιστεί για τις 27/11/2007, θα πραγματοποιηθούν άλλη ημέρα της εβδομάδας με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Το ίδιο θα ισχύσει και για την απεργία της Τετάρτης, 12 Δεκεμβρίου.

Στην απεργία σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 συμμετέχουν και τα μη μέλη των Ενώσεων.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να περιφρουρήσουν τις απεργίες, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία τους.

Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.