7 Μαρτίου, 2020

Επίσημη έναρξη για το συνέδριο της Σαμοθράκης

Στην Κομοτηνή έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών για την αναβίωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο.
Η αναβίωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας, της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΕΣΥ, με πολύπλευρες ουσιαστικές και συμβολικές παραμέτρους.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν, από την πλευρά της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, η Εκτελεστική Γραμματέας κ. Ζωή Κοσμίδου και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, ενώ από τη πλευρά των δημοσιογραφικών ενώσεων, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κ. Έλενα Ριζεάκου, η Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) κ. Αγγελική Γυπάκη, ο Διευθυντής της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) κ. Γιάννης Κοτσιφός, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος (ο οποίος εκπροσώπησε επίσης και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων – ΕΣΗΕΠΗΝ) και ο έφορος της ΠΟΕΣΥ κ. Γιάννης Σιούλας.

Αποφασίστηκε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2020 και να έχει ως θέμα: «Εμπιστοσύνη στη Δημοσιογραφία – Διεκδικώντας το χαμένο έδαφος».

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ορίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Αντιπρόεδρος η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κα. Έλενα Ριζεάκου και μέλη ένας εκπρόσωπος από κάθε μία από τις 5 δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.

 

https://www.amna.gr/home/article/438027/Anabionei-to-dimosiografiko-sunedrio-tis-Samothrakis-