17 Φεβρουαρίου, 2020

Θέσεις δημοσιογράφων σε όλους τους Δήμους της χώρας

 

Μια μεγάλη επιτυχία της ΠΟΕΣΥ και όλου του δημοσιογραφικού κόσμου έλαβε χώρα σήμερα καθώς με διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών θεσμοθετειται θέση δημοσιογράφου σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Η ΠΟΕΣΥ και οι δημοσιογραφικες ενώσεις είχαν σήμερα τη χαρά, στη συνάντηση με τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, να δούν τη μακροχρόνια αυτή προσπάθεια μας να αποδίδει.  Στη συνάντηση ανακοινώθηκε από το υπουργείο το σχέδιο νόμου κατατίθεται στη Βουλή.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται, σε Δήμους έως 20.000 κατοίκων, μια θέση δημοσιογράφου από τις ήδη υφιστάμενες θέσεις συμβούλων και σε Δήμους άνω των 20.000 δημιουργείται μια επιπρόσθετη θέση αποκλειστικά για επαγγελματία δημοσιογράφο, μέλος των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ.

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα με την ηγεσία του ΥΠΕΣ συζητήθηκε το τελικό κείμενο της διάταξης, λίγο πριν την κατάθεση της στη Βουλή.

Προύσες και παρόντες η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κυρούσης, η Γενική Γραμματέας, Μιμή Τουφεξή, ο Οργανωτικός Γραμματέας, Νίκος Συνοδινός, η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, Δημήτρης Χορταριάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυριάκος Κορτέσης, ενώ η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΣΠΗΤ εκπροσωπήθηκαν από την ΠΟΕΣΥ.

https://www.real.gr/media/arthro/synantisi_theodorikakou_poesy_me_thema_theseis_dimosiografon_stous_dimous-611414/