8 Μαρτίου, 2006

Πρωτοβουλία Π.Ο.Ε.ΣΥ. & Βουλής

Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, διεκδικώντας και γι’ αυτό να πάρουν την ενημέρωση στα χέρια τους.
Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) σε κοινή συνεδρίαση με την αρμόδια Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, υπό την προεδρία του βουλευτή της «Ν.Δ.» κ. Κων. Κιλτίδη, με τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Δ. Τσαλαπάτης, Γ. Στεφανής, Α. Μοss, Θ. Μπερεδήμας), του Επίτιμου Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δ. Γκλαβά, εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών από όλη τη χώρα, εκπροσώπων των ιδιοκτητών ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των εμπλεκομένων φορέων:
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε στην κοινή πρωτοβουλία της Βουλής και της Π.Ο.Ε.ΣΥ. επισημαίνοντας ότι:
«Η Επιτροπή θέλει να αφυπνίσει. Να ανοίξει αυτός ο διάλογος και να είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός. Βεβαίως, μετά οι ειδήμονες, με το επιστέγασμα της Διακομματικής Επιτροπής, σε μία ίσως ημερίδα, να υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου και να καθοριστούν κάποια πράγματα κατά τον καλύτερο τρόπο. Να μετουσιωθούν σε πολιτική από την εκτελεστική εξουσία, που έχει και την ευθύνη να υλοποιήσει ό,τι κριθεί, ότι είναι σκοπιμότερο να γίνει για τη συμβολή των ΜΜΕ στην ενημέρωση και την πρόληψη στο ζήτημα αυτό».
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δημήτρης Τσαλαπάτης τόνισε ότι, «οι δημοσιογράφοι και τα Μ.Μ.Ε. για να ανταποκριθούν σε μία τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι επιλογές, οι πολιτικές και αν υπάρχει στρατηγική.
(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ)