26 Φεβρουαρίου, 2006

Οι συντάκτες στη διακομματική

Ειδική συνεδρίαση με θέμα την συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, 9.30πμ., η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δημήτρη Τσαλαπάτη.
Στη συνεδρίαση της «διακομματικής» θα λάβουν μέρος το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικού Ενώσεων και καθώς και των επιχειρήσεων ενημέρωσης (εφημερίδες, Μ.Μ.Ε. κλπ.).
Την «κοινή συνεδρίαση» με στόχο την ουσιαστικότερη αξιοποίηση του ρόλου της ενημέρωσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, είχε προτείνει η Π.Ο.Ε.ΣΥ. προς τον Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, στις 26 Ιανουαρίου 2006.
Στην σχετική επιστολή του ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ., ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σ’ έναν ευρύτερο διάλογο για το θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, εάν υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για την ημερήσια διάταξη.
»Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να υπάρξει, για το θέμα αυτό, κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής με το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ., τους Προέδρους των Ενώσεων-Μελών μας, αλλά και εκπροσώπους των επιχειρήσεων ενημέρωσης απ’ όλη τη χώρα (εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., Ε.Ρ.Τ., Α.Π.Ε., Μ.Π.Ε. κλπ.).»