26 Φεβρουαρίου, 2006

Μαζί με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση των δημοσιογράφων στις κινητοποιήσεις που τα συνδικάτα οργανώνουν αυτή την περίοδο και καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν στα συλλαλητήρια της 28ης Φεβρουαρίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πανελλαδικής-πανεργατικής 4ωρης στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει την πρόσφατη επιστράτευση των ναυτεργατών και τις απειλές για γενίκευση της χρήσης αυτού του αντιδημοκρατικού μέτρου ενάντια στους συνδικαλιστικούς αγώνες.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει ότι θεωρεί την ενίσχυση του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων αναγκαία και ως εκ τούτου τάσσεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στο πλευρό της ΟΤΟΕ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις είναι ένα κοινό μέτωπο, που αφορά καίρια τους εργαζόμενους στην ενημέρωση που αυτή την περίοδο παλεύουν επίσης για ικανοποιητικές συμβάσεις.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ σε καμία περίπτωση δεν θα συρθούν να συναινέσουν σε παρεμβάσεις ή τετελεσμένα στη λειτουργία της ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η ενημέρωση αποτελεί κοινωνικό αγαθό.