2 Ιουλίου, 2022

Σύσκεψη Περιφέρειας, ΕΣΠΗΤ και ΠΟΕΣΥ με τον Γ.Γ Ενημέρωσης στο Βόλο

Σύσκεψη των τριών Περιφερειακών Ενώσεων και της ΕΣΠΗΤ με τη συμμετοχή της ΠΟΕΣΥ και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη διοργάνωσε στο Πήλιο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ κος Γιώργος Τσιγκλιφύσης.

Στη σύσκεψη, εκτός από το Προεδρείο της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ συμμετείχαν οι Πρόεδροι, της ΕΣΗΕΜ-Θ Νικόλαος Καρράς, της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, της ΕΣΠΗΤ  Θέμης Μπερεδήμας και η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κα Έλενα Ριζεάκου.

Οι Ενώσεις έθεσαν στον ΓΓ Ενημέρωσης όλα τα μεγάλα προβλήματα του Κλάδου και τα ειδικά θέματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια.
Έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα της ΣΣΕ για τα θεσμικά στα Δημόσια Μέσα – και τα ειδικά αιτήματα που αφορούν την Περιφέρεια καθώς την ΚΥΑ και τα μισθολογικά των δημοσιογράφων.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως είναι πια καιρός – μετά από 10 χρόνια μνημονίων να αρχίσει η συζήτηση για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  με θεσμικά και οικονομικά μαζί και να επανέλθουν οι εργασιακές σχέσεις στην κανονικότητα.

Ο κ. Γαλαμάτης διαβεβαίωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να είναι σε μόνιμη συζήτηση και επαφή με τις Ενώσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ρύθμιση των ΜΜΕ και των εργασιακών σχέσεων.