8 Ιουλίου, 2022

Nτοκιμαντέρ “By the Lake” – Ιωάννινα

Ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ δημιούργησαν δημοσιογράφοι από τα Ιωάννινα. Στην επίσημη προβολή του παραβρέθηκε μαζί με το προεδρείο της ΕΣΗΕΠΗΝ και η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κα Έλενα Ριζεάκου καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Γιώργος Κυρουσης.

Το By the Lake είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών. Το θέμα του είναι τα Γιάννενα και η μουσική τους σκηνή, για 20 χρόνια περίπου, από το 1975 μέχρι το 1995. Είναι ουσιαστικά ένα ντοκιμαντέρ για τους μουσικούς της πόλης, το κοινό της, αλλά και πράγματα που έζησε από κοντά η «γενιά Χ» των Ιωαννίνων.
Τελικά, είναι ένα ντοκιμαντέρ για τα ίδια τα Γιάννενα, για μια θεματική που δεν έχει «απασχολήσει» ιδιαίτερα, έως καθόλου, μέχρι τώρα, την καταγραφή.
Ολοκληρώθηκε μέσα στην πανδημία, με γυρίσματα που έγιναν από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Αίγινα.

H επίσημη πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ που έγινε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάνιννα είχε την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΣΗΕΠΗΝ, όπου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κο Κυριάκο Κορτέση, τον πρόεδρο του ΕΤΑΣ Θανάση Μπαμπανέβα και τον Γ.Γ. του Ταμείου Κώστα Θεοδωρόπουλο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για μία παραγωγή της της ΣΧΗΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, της εταιρίας που διαχειρίζεται το ενημερωτικό site typos-i.gr και έχει ήδη εκδώσει δύο βιβλία.  Ψυχή της ΚΟΙΝΣΕΠ είναι οι τρεις δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ, Γιώργος Τσαντίκος, Βαρβάρα Αγγέλη και Κούλα Μπαλτογιάννη.
Το By the Lake είναι η πρώτη της παραγωγή μεγάλου μήκους. Ήδη, έχει ξεκινήσει το «ταξίδι» του σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, μηνιαία και ετήσια. Έχει βραβευτεί σε πέντε από αυτά, μέχρι στιγμής: Vesuvius International Film Fest (Ιταλία), Blackboard International Film Festival και Black Swan Film Festival (Ινδία), Best Istanbul Film Festival (Τουρκία) και World Film Carnival (Σιγκαπούρη).