10 Νοεμβρίου, 2006

Όχι εκπτώσεις στους εργοδότες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του «μίνι-ασφαλιστικού» νομοσχεδίου, επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση την αμετακίνητη θέση του κλάδου και όλων των Ενώσεων-μελών υπέρ της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και του αυτοδιοίκητου των επικουρικών μας Ταμείων, αλλά και την απαίτηση συμμετοχής εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.ΣΥ. στα Διοικητικά Συμβούλια του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. και του Τ.Α.Ι.Σ.Υ.Τ..

Ταυτόχρονα όμως, καταγγέλλει και τις απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές, με τις οποίες μέσω διατάξεων του νομοσχεδίου γίνονται εκπτώσεις σε θεσμικά ζητήματα προς όφελος της εργοδοσίας.
Θεωρεί απαράδεκτες και απαιτεί την άμεση ανάκληση των διατάξεων που αφορούν:
– χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ των εργοδοτών (εξόφληση οφειλών σε 96 δόσεις κ.λπ.)
– μειώσεις εργοδοτικών εισφορών (Νομός Θεσσαλονίκης)
– υπονόμευση των οικονομικών πόρων των Ταμείων μας
– υπονόμευση Σ.Σ.Ε. με διεύρυνση χρήσης Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. απαιτεί σταθερή εργασία για όλους τους συναδέλφους με πλήρη κοινωνικό-ασφαλιστικά δικαιώματα, και για το λόγο αυτό προτείνει να θεσπισθούν:
– Αντιμετώπιση με κάθε μέσο της νέας νομοθετικής απόπειρας, που οδηγεί σε ασφάλιση δημοσιογράφων (εργαζόμενων και βετεράνων) στο Τ.Ε.Β.Ε. και η οποία υπονομεύει έτσι και τις Σ.Σ.Ε…
– Ασφαλιστική κάλυψη των δημοσιογράφων με μισθούς, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υπολείπονται των Σ.Σ.Ε. που ισχύουν και η εφαρμογή τους να ελέγχεται και από τα Ταμεία.
– Ασφάλιση με βάση τουλάχιστον τις αποδοχές της Σ.Σ.Ε. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.), για όσους εργάζονται σε εκδόσεις του Σαββατοκύριακου, έχουν ήδη προϋπηρεσία στο Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. και επιλέγουν συνέχιση της ασφάλισής τους σ’ αυτό, για λόγους διαδοχικής ασφάλισης.
– Αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου κύησης και λοχείας ως προϋπηρεσίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. – Τ.Α.Ι.Σ.Υ.Τ.).
– Καθιέρωση ασφαλιστικής ενημερότητας (από Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ., Τ.Α.Ι.Σ.Υ.Τ. και Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) προκειμένου να έχουν δικαίωμα τα Μ.Μ.Ε. για τη δημοσίευση και μετάδοση κρατικών διαφημίσεων.
– Αναγνώριση προϋπηρεσίας στην ασφάλιση του Τ.Α.Ι.Σ.Υ.Τ. για τους συντάκτες που εργάζονται στις περιοδικές εκδόσεις.