2 Δεκεμβρίου, 2008

Όλοι μαζί στην απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε στη μέση της οικονομικής θύελλας που απειλεί να σαρώσει εργασιακές σχέσεις, μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά πολλοί προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν.

Το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Η ενημέρωση δεν θα μείνει απρόσβλητη από τις επιπτώσεις της κρίσης. Το αντίθετο, μάλιστα. Η κρίση θα προκαλέσει καίρια οικονομικά προβλήματα σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεόραση.
Προβλήματα που οι εκδότες θα προσπαθήσουν να λύσουν με περικοπές προσωπικού, επέκταση της επισφαλούς εργασίας, περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Επιβάλλοντας καθεστώς  εργασιακής ανασφάλειας και απλήρωτης υπερεργασίας στους «τυχερούς» που θα κρατήσουν στη δουλειά.

Γι’ αυτούς τους λόγους η απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 10 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση στη Βουλή του προϋπολογισμού, δεν είναι μια συνηθισμένη απεργία. Είναι η απάντηση των εργαζομένων ενάντια στις τότε «ρεαλιστικές πολιτικές» που οδήγησαν την οικονομία στη χρεοκοπία και στις τώρα «ρεαλιστικές πολιτικές» που προσβλέπουν ανθρωποθυσίες για να βγάλουν την οικονομία από τη χρεοκοπία.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται απέναντι σε μια κρίσιμη μάχη. Μάχη που θα καθορίσει το εργασιακό, συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό μέλλον τους για πολλά πολλά χρόνια. Μάχη που θα καθορίσει επίσης και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια και το περιεχόμενο της εργασίας τους.
Μάχη που δεν πρέπει να χάσουμε.

Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να συμπαραταχθούν στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων. Μαζί με τα σωματεία όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση πρέπει να στείλουμε δυνατά και καθαρά το μήνυμα: Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση!