7 Δεκεμβρίου, 2008

Μαζί με τους απεργούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της 10ης Δεκεμβρίου.
Η συμμετοχή κρίνεται ακόμα πιο απαραίτητη μέσα στις συνθήκες της οργής για την εκτέλεση του 15χρονου μαθητή από την αστυνομία στα Εξάρχεια.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. υπενθυμίζει ότι –εκτιμώντας τις  συνθήκες που η κρίση διαμορφώνει και στον κλάδο της ενημέρωσης- υποστήριξε την ανάγκη απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο πλευρό των εργατικών συνδικάτων.

Η δράση αυτή δεν έγινε εφικτή στα πλαίσια της 10ης Δεκεμβρίου, παραμένει όμως αναγκαία για τις μέρες που έρχονται.
Η ενημέρωση δεν θα μείνει απρόσβλητη από τις επιπτώσεις της κρίσης. Το αντίθετο, μάλιστα. Η κρίση θα προκαλέσει καίρια οικονομικά προβλήματα σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεόραση. Προβλήματα που οι εκδότες θα προσπαθήσουν να λύσουν με περικοπές προσωπικού, επέκταση της επισφαλούς εργασίας, περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Επιβάλλοντας καθεστώς  εργασιακής ανασφάλειας και απλήρωτης υπερεργασίας στους «τυχερούς» που θα κρατήσουν στη δουλειά.

Για αυτούς τους λόγους η Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκτιμά ότι οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη, που θα καθορίσει το εργατικό συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό μέλλον τους για πολλά χρόνια.

Η μάχη αυτή πρέπει να δοθεί με αποφασιστικό τρόπο, ξεπερνώντας τα προβλήματα συντονισμού, που υποβάθμισαν τη συμμετοχή μας στην απεργία της 10ης Δεκεμβρίου με στάσεις εργασίας που δεν ανταποκρίνονται στην κρισιμότητα της κατάστασης.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα επιμείνει στην ανάγκη αγωνιστικής απεργιακής κινητοποίησης και καλεί τις Ενώσεις-μέλη της και τον κλάδο να επεξεργαστούμε εγκαίρως ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα δράσης.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση.