11 Μαρτίου, 2008

Νέες κινητοποιήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την αντίθεσή του στην κυβερνητική επέλαση σε βάρος των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και της περιουσίας των Ταμείων, εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας.
Οι δημοσιογράφοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τους πόρους και τα αποθεματικά των Ταμείων τους, αλλά και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Η επιμονή της κυβέρνησης στην ανατροπή θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στη μείωση του ύψους των συντάξεων και την ακύρωση εργασιακών κεκτημένων, μετακυλύει στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων το κόστος της δήθεν «μεταρρύθμισης» και μοιραία οδηγεί στην καταβαράθρωση ακόμα και Ταμεία που χωρίς να επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό δεν παρουσιάζουν πρόβλημα.
Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα για αύριο Τετάρτη, στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τις Ενώσεις μέλη της και όλους τους συναδέλφους να πραγματοποιήσουν την ίδια ώρα (12μ. με 3μ.μ.) στάση εργασίας και καλεί τις Ενώσεις να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κινητοποίηση.

Η διοίκηση της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι Ενώσεις – μέλη της παραμένουν αμετακίνητες στις ομόφωνες αποφάσεις του 4ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για το ασφαλιστικό.

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τη βιωσιμότητα των ταμείων μας και δεν δεχόμαστε συζήτηση που θα έχει ως στόχο να «πριονιστεί» το αγγελιόσημο.

Απαιτούμε να σταματήσει επιτέλους η ασυλία όσων εργοδοτών «κρύβουν» έσοδα από το αγγελιόσημο και που δεν καταβάλουν στα Ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές, αν και τις παρακρατούν από τους εργαζόμενους, διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Επαναλαμβάνουμε και διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει στόχο την ανατροπή ασφαλιστικών κεκτημένων ετών, και παράλληλα να μετακυλήσει στις πλάτες των εργαζομένων και συνταξιούχων το κόστος της δήθεν «μεταρρύθμισης».