5 Μαρτίου, 2008

Σε ετοιμότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε πλήρη ετοιμότητα για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων είναι ο δημοσιογραφικός κόσμος σ’ όλη τη χώρα, εν όψει των εξελίξεων στο ασφαλιστικό.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ενώσεων, επαναβεβαιώθηκε η αμετακίνητη στάση του κλάδου απέναντι στην επιχειρούμενη κυβερνητική επέλαση σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Τονίστηκε, για μια ακόμη φορά η αντίθεση όλων στην πολιτική ενοποίησης των Ταμείων, που έχει στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών τους και ουσιαστικά τη δήμευση των πόρων τους, μειώνοντας τις συντάξεις, καταργώντας ακόμη και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η διοίκηση της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι Ενώσεις – μέλη της παραμένουν αμετακίνητες στις ομόφωνες αποφάσεις του 4ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για το ασφαλιστικό.
Όπως επισημαίνεται και στο ψήφισμα της τελευταίας συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, για τους πόρους των Ταμείων μας, το αγγελιόσημο αποτελεί «οιονεί εργοδοτική εισφορά», στο ασφαλιστικό του κλάδου και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τους πόρους και τη βιωσιμότητα των ταμείων μας, δεν δεχόμαστε συζήτηση που θα έχει ως στόχο να «πριονιστεί» το αγγελιόσημο.

Απαιτούμε να τεθεί οριστικό τέλος στην ασυλία όσων εργοδοτών «κρύβουν» έσοδα από το αγγελιόσημο και όσων δεν πληρώνουν στα Ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές, αν και τις παρακρατούν από τους εργαζόμενους, διαπράττοντας το ποινικά κολάσιμο αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. χαιρετίζει για μια ακόμη φορά τη συμμετοχή του κλάδου στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και καλεί τις Ενώσεις – μέλη της, να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους, να είναι σε εγρήγορση για ν’ αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, την κυβερνητική πολιτική, η οποία αποσκοπεί στην ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος με τη μέθοδο της ενοποίησης, τη δήμευση των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων, και με ουσιαστική κατάληξη τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων, των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει πολιτικά ή άλλα παιχνίδια με τους πόρους και τα αποθεματικά των Ταμείων τους και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού.