10 Σεπτεμβρίου, 2008

Να αποσυρθεί το Φορολογικό Νομοσχέδιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι αντισυνταγματικές σαρωτικές φορολογικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, αποτελούν νέα σκληρή επίθεση εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και των εργαζομένων και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω διεύρυνση της «ελαστικοποίησης» των εργασιακών σχέσεων.

Οι ρυθμίσεις για τη δεινότερη φορολόγηση των εργαζομένων με τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.–«μπλοκάκια»), εκτρέφουν τις εισοδηματικές ανισότητες στους χώρους εργασίας, δημιουργούν ανασφαλείς και ανασφάλιστους εργαζόμενους, κυρίως στις νεότερες γενιές, χωρίς προστασία από την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Ειδικά για το χώρο των δημοσιογράφων οι κυβερνητικές ρυθμίσεις επιβεβαιώνουν τη συμπαιγνία κυβέρνησης και εργοδοτών στη νομιμοποίηση αυτής της μορφής επισφαλούς και «φτηνής» εργασίας, που ο κλάδος μας ζητά σύσσωμος την κατάργησή της.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. βρίσκεται απέναντι σ’ αυτήν την κυβερνητική φοροληστρική επιδρομή, και απαιτεί πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την «συγκεκαλυμμένη» εξαρτημένη σχέση εργασίας και απαιτεί άμεση κατάργηση της ουσιαστικά παράνομης πληρωμής των συναδέλφων με τα Δ.Π.Υ. («μπλοκάκια»).
Οποιαδήποτε επιμέρους διαπραγμάτευση με συντεχνιακή αντίληψη βρίσκει τον δημοσιογραφικό κλάδο αντίθετο. Οι δημοσιογράφοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες ζητούν την απόσυρση του φοροληστρικού νομοσχεδίου.