15 Σεπτεμβρίου, 2008

Μέτωπο εναντίον του Ασφαλιστικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, που συνεδρίασε χθες με την παρουσία των Προέδρων των Ενώσεων για το ασφαλιστικό, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. εμμένει στη συνολική αντίθεσή της αναφορικά με τον ασφαλιστικό νόμο, ζητώντας την πλήρη ανατροπή του. Επίσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, δεν συμμετέχει στη συγκρότηση του υπό σύσταση Ταμείου. Υπογραμμίζει επίσης την απόφασή της να μη στείλει εκπροσώπους και είναι αποφασισμένη να προσφύγει εναντίον οποιασδήποτε διοικητικής πράξης για τη συγκρότηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπως και παλαιότερα ομόφωνα έχει αποφασίσει.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα προχωρήσει με κάθε μέσο στην ακύρωση της υφαρπαγής του 10% από τα Ταμεία.

Καλεί τις Ενώσεις-μέλη να συζητήσουν πρόταση για κινητοποίηση την 1η Οκτωβρίου, ημέρα που προβλέπεται από το νόμο η έναρξη της λειτουργίας του νέου Ταμείου.

Επίσης, συζητήθηκε με τους Προέδρους και αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τους υπουργούς Επικρατείας και Εσωτερικών, κ.κ. Θοδωρή Ρουσόπουλο και Προκόπη Παυλόπουλο, και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε., κ. Χρήστο Παναγόπουλο, για το καθεστώς των συμβασιούχων στην κρατική ραδιοτηλεόραση.