22 Δεκεμβρίου, 2006

Μεθοδεύσεις εργοδοσίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της διοίκησης των Εκδόσεων Λυμπέρη να απολύσει συντάκτρια – μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού – Ηλεκτρονικού Τύπου, με το πρόσχημα της «αλλαγής στη δομή»του περιοδικού Focus.

Η απόλυση καταχρηστική και παράνομη, εμπεριέχει και στοιχεία μεθόδευσης αφού κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους εκτός ωραρίου και με συνοπτικές διαδικασίες. Προκαλεί όμως και ερωτήματα για την ύπαρξη και άλλου είδους κινήτρων (συνδικαλιστικού χαρακτήρα) από το γεγονός ότι η συντάκτρια είχε συμμετάσχει ως υποψήφια στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για ανάδειξη μελών του Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Η.Τ., πραγματοποίησε δε επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας της και διακίνησε προεκλογικό υλικό της παράταξής της στους εργαζόμενους του ομίλου Λυμπέρη.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ.:

  • Απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συντάκτριας-μέλους της Ε.Σ.Π.Η.Τ..
  • Καταγγέλλει την αυθαίρετη και καταχρηστική απόφαση της εργοδοσίας για μείωση των θέσεων εργασίας στη σύνταξη ενός εντύπου που η κυκλοφορία του το κατατάσσει πρώτο στην κατηγορία των περιοδικών του είδους του και ανήκει σε έναν από τους πιο κερδοφόρους ομίλους στον χώρο των εκδόσεων.
  • Τονίζει την αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του δημοσιογραφικού ρόλου στη σύνταξη των περιοδικών που γίνεται στο όνομα της αύξησης της εισροής κερδών από τη διαφήμιση.
  • Δηλώνει το αγωνιστικό του παρόν ενάντια σε κάθε εργοδοτική ενέργεια που προσπαθεί να υπονομεύσει το έργο και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Επισημαίνει ότι δεν θα επιτρέψει την αμφισβήτηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ