21 Δεκεμβρίου, 2006

Σύλληψη συνάδελφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος δημοσιογράφου με στόχο τον περιορισμό της ενημέρωσης. Το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στη Ζάκυνθο, σε βάρος του συναδέλφου της ΕΡΑ, Πέτρου Πομώνη, και πρωταγωνιστές τους αστυνομικούς του Α/Τ Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ένωσης-μέλους της Π.Ο.Ε.ΣΥ., καταγγέλλει:
«Την παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια αστυνομικών να συλλάβουν τον δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρο Πομώνη στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν το έργο του. Ο συνάδελφος βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου μετά τις πληροφορίες για κακοποίηση ανηλίκου, κατά την σύλληψη του για οδήγηση χωρίς νόμιμα έγγραφα.
Ο Πέτρος Πομώνης ενώ βρισκόταν εντός του Αστυνομικού Τμήματος και κατέγραφε την καταγγελία του νεαρού, συνελήφθη από αστυνομικούς με την αστήρικτη δικαιολογία της παρεμπόδισης του προανακριτικού έργου και οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές αρχές, κατηγορούμενος «για διατάραξη ειρήνης Αστυνομικού Τμήματος».
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, καταδικάζει την απαράδεκτη, προσβλητική και αντιδημοκρατική ενέργεια των αστυνομικών οργάνων, που επιχείρησαν να επιβάλλουν αποσιώπηση του γεγονότος, συλλαμβάνοντάς τον σαν κοινό κακοποιό.

Το Δ.Σ. ζητά την άμεση απαλλαγή του Πέτρου Πομώνη από όλες τις ανύπαρκτες κατηγορίες, δηλώνει πως θα συμπαρασταθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στον συνάδελφο και ζητά την ενέργεια ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες αυθαιρεσίες των αστυνομικών.».
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι συμπεριφορές αυταρχισμού σε βάρος των πολιτών και της ενημέρωσης, οφείλουν να καταδικάζονται από όλες τις πλευρές.
Καλεί, επίσης, την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να δώσει πρώτη το παράδειγμα της αυτοσυγκράτησης και υπεύθυνης στάσης στη διαχείριση της εξουσίας σε μια δημοκρατική πολιτεία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ