27 Ιανουαρίου, 2008

Η ΠΟΕΣΥ κοντά στην Αγ.Χατζηδημητρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες από το τραγικό συμβάν εκδικάζεται αύριο Πέμπτη 29-1-2009, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου η υπόθεση της συναδέλφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Η Αγγελική ξυλοκοπήθηκε άγρια από άνδρα της εταιρείας σεκιούριτι που είχε αναλάβει τη φρούρηση του εργοστασίου της ΔΕΗ όταν, το πρωί της 8ης Απριλίου του 2006, επεχείρησε να κάνει έρευνα για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο χώρο.
Η Αγγελική είναι μια ακόμη συνάδελφος που πληρώνει πανάκριβα τη θέλησή της να ασκήσει αυτό που πρέπει να είναι το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Και η επίθεση εναντίον της είναι μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας αυτού του λειτουργήματος από τα συστήματα που θέλουν να φιμώσουν την ελευθερία του Τύπου.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. βρίσκεται στο πλευρό της και στο πλευρό της οικογενείας της και ζητεί τη δικαστική της δικαίωση. Η καταδίκη όσων στέρησαν –φυσικών και ηθικών αυτουργών– την Αγγελική από την οικογένειά της και από τη δημοσιογραφική οικογένεια θα είναι μια νίκη και της ίδιας αλλά και της δημοσιογραφίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Υ.Γ.: Η σημερινή κατάσταση της Αγγελικής, στα 43 της χρόνια;
Τετραπληγία καθώς δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοστομίας, παρουσιάζει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο «Locked in».