18 Ιανουαρίου, 2008

Απόπειρα φίμωσης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των Μ.Μ.Ε. που επιχειρείται αυτή τη φορά από την ηγεσία της Π.Α.Ε. ΟΦΗ.

Συγκεκριμένα οι κ. Φανούρης και Εμμανουήλ Βατσινάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρητικής Π.Α.Ε., κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του συναδέλφου, Μανώλη Δανδουλάκη, ζητώντας αποζημίωση 500.000 ευρώ ο καθένας, επειδή σε εκπομπή που επιμελήθηκε ο συνάδελφος στο «Creta Channel» πριν από 10 μήνες, ο πρώην γενικός αρχηγός του ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης, είχε προβεί σε καταγγελίες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Π.Α.Ε..

Ο δημοσιογράφος εγκαλείται για κάτι που είπε, όχι ο ίδιος αλλά ο φιλοξενούμενός του στην εκπομπή!

Αυτό αποδεικνύει ότι η ηγεσία της Π.Α.Ε. ΟΦΗ αποσκοπεί στον εκφοβισμό των δημοσιογράφων και η προσπάθειά της αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της βιομηχανίας αγωγών, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνει ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος επιμένει στην τροποποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο οδηγεί σε τέτοιες απαράδεκτες διώξεις και θέτει υπό ομηρία το δημοσιογραφικό λειτούργημα.