1 Φεβρουαρίου, 2008

Όχι στη δήμευση

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ένωση Ιατρών Νοσοκ. Αθηνών-Πειραιώς
Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών
Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών

1η  Φεβρουαρίου 2008

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων

Εκπρόσωποι των φορέων μας συναντήθηκαν σήμερα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως  είχε προγραμματισθεί.

Με αφορμή τις συναντήσεις με την Υπουργό Απασχόλησης των εκπροσώπων των Υγειονομικών, των Νομικών και των Μηχανικών, αλλά και ενόψει της συνάντησης της Υπουργού με εκπροσώπους των Δημοσιογράφων, διαπιστώνουμε ότι δεν παρουσιάσθηκε ούτε ένα επιχείρημα το οποίο να συνηγορεί υπέρ της ενοποίησης των συγκεκριμένων Ταμείων και δεν απαντήθηκε κανένα από τα επιχειρήματα που τέθηκαν τεκμηριωμένα ενάντια σε αυτήν την προοπτική. Δεν γίνεται διάλογος γιατί το Υπουργείο δεν καταθέτει ένα σχέδιο, δεν το τεκμηριώνει με μελέτη, ως όφειλε, αλλά ούτε με  οποιοδήποτε στοιχείο, δεν αφήνει χρόνο παράθεσης προτάσεων και συζήτησης τους. Η ανακοίνωση ότι θα κατατεθεί σχέδιο νόμου μέσα στο Φεβρουάριο, με αυτές τις προϋποθέσεις, αποτελεί πλήγμα στις δημοκρατικές διαδικασίες. Εκφράζουμε το φόβο ότι η παγκόσμιας πρωτοτυπίας ενοποίηση Ταμείων, με βάση «το μορφωτικό επίπεδο των ασφαλισμένων», χρησιμοποιείται ως άλλοθι μεταρρυθμίσεων, που δεν αγγίζουν τα πραγματικά προβλήματα του ασφαλιστικού.

Μετά τις συναντήσεις είμαστε ακόμη περισσότερο βέβαιοι ότι η δήμευση των αποθεματικών των Ταμείων μας είναι ο πραγματικός και μοναδικός στόχος της Κυβέρνησης. Προοπτική απολύτως αρνητική για τους ασφαλισμένους των τεσσάρων ταμείων, που δεν επιλύει αλλά σωρεύει προβλήματα για το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων και είναι ιδιαίτερα επισφαλής για την οικονομία της χώρας, δεδομένου ότι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το επιστημονικό  δυναμικό δέχεται βάναυση επίθεση στα δικαιώματά του.

Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί ήδη από κάθε κλάδο, εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της 13ης Φεβρουαρίου και της συγκέντρωσης στο προαύλιο της Βουλής στις 15 Φεβρουαρίου, την ώρα που θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 12.00, έχει ζητηθεί συνάντηση των εκπροσώπων όλων των φορέων με την Υπουργό και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.