5 Ιουνίου, 2006

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. για τα αρχεία του BBC

Την ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχείων της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC, από τη Βουλή των Ελλήνων, τα Τμήματα Μ.Μ.Ε. των Πανεπιστημίων και την Π.Ο.Ε.ΣΥ. σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Συντακτών, προτείνει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).
Τα ντοκουμέντα της νεότερης πολιτικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού στα 2.000 περίπου CD-ROMs της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC, μπορούν να αξιοποιηθούν με στόχο την ποιότητα στην ενημέρωση, η οποία αποτελεί την εγγύηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας.
«Είναι τεράστια η ευθύνη της ιδιοκτησίας των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. για το τελικό προϊόν της ενημέρωσης, χωρίς να παραβλέπουμε και τις ευθύνες που έχουν όσοι δημοσιογράφοι παίρνουν μέρος στη διαδικασία αυτή με επιλογές που δεν συνάδουν με τη δεοντολογία», επανέλαβε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Η πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κυρίας Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη, στο πλαίσιο της πρόσφατης εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τη διακοπή της λειτουργίας της ελληνικής εκπομπής του BBC, που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκληρώθηκε σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, του πρώην Πρόεδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη κ.α., με την παράδοση στη Βουλή των Ελλήνων αντιγράφου του αρχείου της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο της Βουλής, παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων, ενώ την Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης και ο Οργανωτικός Γραμματέας Γιώργος Στεφανής.