7 Ιουνίου, 2006

Απαλλαγή Κ. Φλαμή & Θ. Καφετζή

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, με σημερινή απόφασή του «γκρέμισε» τα αναχώματα που επιχείρησε να θέσει η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της αχαϊκής πρωτεύουσας, στην ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Η δικαίωση για το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή και τον εικονολήπτη Θανάση Καφετζή ήρθε με καθυστέρηση… τεσσάρων μηνών.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών απάλλαξε τους προαναφερθέντες και εξαφάνισε την πρωτόδικη ποινή που τους είχε επιβληθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2006 και ήταν οκτάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 30.000 ευρώ στον καθένα, με αναστολή.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συνάδελφοι είχαν προσαχθεί σε δίκη ύστερα από αναφορά σε βάρος τους, στις 15 Νοεμβρίου 2004, από τον Εισαγγελέα κ. Απόστολο Τζαμαλή. Το … «έγκλημά» τους ήταν ότι μαγνητοσκοπούσαν συνέντευξη αλλοδαπού κατηγορούμενου για αξιόποινες πράξεις, εκτός της αίθουσας του Δικαστηρίου, που δόθηκε φυσικά με τη… συναίνεσή του.
Μάρτυρας υπεράσπισης εξετάστηκε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.
Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση, η οποία αποκαθιστά το Δίκαιο κόντρα στη βιομηχανία αγωγών και κάθε συναφή διαδικασία που επιχειρεί τη χειραγώγηση της ενημέρωσης και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η «δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Ακόμη τονίζει ότι είναι πάντα στο πλευρό των συναδέλφων για ζητήματα που αφορούν στην άσκηση του καθήκοντος του δημοσιογράφου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.