24 Μαΐου, 2006

Για την “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» που διακόπτει την έκδοση της εφημερίδας, αρνείται να αναλάβει τις εκ του νόμου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους και την καταβολή δεδουλευμένων.
Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση έκδοσης πειρατικού φύλλου για να διαδεχθεί την ιστορικής σημασίας αθλητική εφημερίδα.
Τέτοιοι χειρισμοί οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και φαλκίδευση του δικαιώματος ενημέρωσης της κοινής γνώμης και φέρνουν στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα των ημερών μας, την εργοδοτική ασυδοσία.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τους εργαζόμενους να μην νομιμοποιήσουν την πειρατεία. Επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας δεν πρέπει να περάσουν και ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επιχειρεί παραγραφή των υποχρεώσεων που έχει για τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Καλεί την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτά τα πρωτοφανή εργοδοτικά παιχνίδια και τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.