5 Οκτωβρίου, 2006

Επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση σε βάρος του συνδικαλιστή των ΕΛ.ΤΑ. Μανώλη Γουρνιεζάκη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του και τον τραυματισμό του συναδέλφου του Κώστα Κωνή.
Οι πρωτοφανείς αυτές εξελίξεις δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες και κρίσιμα ερωτηματικά που πρέπει επειγόντως να απαντηθούν από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο, με τον πιο σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο.
Η επίθεση σε συνδικαλιστές που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία του σωματείου τους, κατά την ημέρα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών και των συνδικάτων που τους συμπαραστάθηκαν, δημιουργεί συνειρμούς και προκαλεί αγανάκτηση.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. υπογραμμίζει ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα και σε χώρο της Δ.Ε.Η. στη Χίο, με δράστη ιδιώτη «σεκιουριτά» σε βάρος της συναδέλφου μας δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου που βρίσκεται έκτοτε σε κώμα, χτυπημένη άσχημα επειδή έκανε τη δουλειά της.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει τα συλλυπητήρια του δημοσιογραφικού κόσμου στην οικογένεια του Μ. Γουρνιεζάκη, τη συμπάθειά του στον τραυματία Κ. Κωνή και την αλληλεγγύη μας στο σωματείο και τους συναδέλφους τους.
Κυρίως, όμως, προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι η αμφισβήτηση και η υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών είναι αδιανόητη. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα είναι η αποτελεσματική απάντηση σε κάθε απόπειρα οπισθοδρόμησης σε πρακτικές άλλων εποχών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ