4 Οκτωβρίου, 2006

Aπόπειρα χειραγώγησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη νέα απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης μέσα από τη διαδικασία αγωγών, που αυτή τη φορά στρέφεται κατά του συναδέλφου Στρατή Μπαλάσκα και εργασιακού εκπροσώπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. στο Βόρειο Αιγαίο.
Η αγωγή κατά του δημοσιογράφου με την οποία ζητείται ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό, ως αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητας τους, υποβλήθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος με αποκλειστικό σκοπό να λειτουργήσει τρομοκρατικά και τούτο γιατί αποκάλυψε και δημοσιοποίησε μέσω των εφημερίδων «Εμπρός» Μυτιλήνης στην οποία είναι Αρχισυντάκτης και «Ελευθεροτυπία» Αθηνών, στην οποία είναι συντάκτης, πράξεις βίαιες κατά πολιτών. Πράξεις για τις οποίες μάλιστα έχουν υποβληθεί μηνύσεις, ενώ το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος παρά τη σοβαρότητα των καταγγελλομένων πραγματοποίησε μόνο μια πρόχειρη εξέταση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταγγέλλει στο δημοσιογραφικό κόσμο, σε κάθε αρμόδιο και στην κοινή γνώμη την απαράδεκτη ενέργεια των τεσσάρων ανδρών του Λιμενικού Σώματος που στρέφεται κατά του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ενημέρωσης.
Καλεί, επίσης, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τη ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να εξετάσουν σοβαρά τις δημοσιοποιηθείσες καταγγελίες των πολιτών για τα όσα υπέστησαν από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα περιφρουρήσει το δικαίωμα της κοινής γνώμης για ενημέρωση και επισημαίνει την αναγκαιότητα τροποποίησης των τυποκτόνων διατάξεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ