21 Σεπτεμβρίου, 2006

Δίωρη στάση εργασίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη Διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που επιχειρεί να φαλκιδεύσει τα δικαιώματα και το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων συμβασιούχων που, παρά την απαράδεκτη τακτική της ΕΡΤ στις αρχές του καλοκαιριού, με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν στη θέση τους.

Η ΕΡΤ με σκοπό να αποδυναμώσει το πραγματικό γεγονός της κάλυψης από τους συναδέλφους αυτούς παγίων και διαρκών αναγκών της, τοποθετεί τους συναδέλφους αυτούς σε άλλη θέση από εκείνη που μέχρι σήμερα κατείχαν ή άλλη εργασία από εκείνη που μέχρι σήμερα έκαναν.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. προειδοποιεί ότι οι μεθοδεύσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές και καλεί τη Διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και τον Υπουργό Επικρατείας να δώσουν άμεσα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «συμβασιούχων», κατοχυρώνοντας τη θέση εργασίας, τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων μας.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ., που έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα την πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων στην συνεδρίασή του της 14-9-2006, χαιρετίζει τη 2ωρη στάση που κήρυξαν οι Ενώσεις-Μέλη για την ερχόμενη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2006 στην Ε.Ρ.Τ. και καλεί όλες τις Ενώσεις-Μέλη της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να θέσουν το δημοσιογραφικό κόσμο σε επιφυλακή για την λήξη του απαράδεκτου καθεστώτος ομηρίας των εκατοντάδων συναδέλφων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ