18 Σεπτεμβρίου, 2006

Όχι άλλα έκτροπα στα γήπεδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τα έκτροπα που έγιναν σε βάρος Φωτορεπόρτερ, στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ (12 Σεπτεμβρίου).
Ο φωτορεπόρτερ εκπροσωπούσε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων και σίγουρα κάθε άλλο παρά τιμητική θα είναι η ενημέρωση της UEFA για το θλιβερό αυτό περιστατικό.

Το γεγονός ότι στο θλιβερό αυτό περιστατικό πρωταγωνίστησαν άτομα που ήταν επιφορτισμένα για την περιφρούρηση του αγωνιστικού χώρου (σεκιούριτι) αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Κι αυτό γιατί αποδεικνύεται ότι κάθε άλλο παρά για την φύλαξη ενδιαφέρθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα αλλά κι αυτοί που τους προσέλαβαν.
Το περιστατικό αυτό προστίθεται στην αλυσίδα θλιβερών καταστάσεων, που αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά αποτελεσματική είναι η απόφαση για την φύλαξη των γηπέδων από τις ΠΑΕ και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν στην ποιοτική άνοδο του ποδοσφαίρου, την οποία εξήγγειλε με έμφαση η «Σούπερ Λίγκα».
Απαιτούμε οι αρμόδιοι αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια θλιβερά περιστατικά σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, τα οποία πλήττουν την ελευθεροτυπία και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ