15 Οκτωβρίου, 2006

Βιομηχανία αγωγών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει τη συνέχεια της βιομηχανίας των αγωγών, από στελέχη του κρατικού μηχανισμού σε βάρος δημοσιογράφων, γεγονός που αποτελεί πλήγμα στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας Ιωαννίνων μήνυσε τον Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών» Γιώργο Κυρούση, επειδή δημοσίευσε (ως όφειλε από τη στιγμή που είχε τις πληροφορίες) αποσπάσματα από την Ε.Δ.Ε. (που επέρριπταν ευθύνες σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ιωαννίνων…), που διενεργήθηκε μετά από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για την υπόθεση της μεταγωγής του κακοποιού Μαξίμ Τέλνι, που κατέληξε στη δολοφονία των 2 αστυνομικών στο Μαλακάσι Τρικάλων.

Επίσης, αγωγή κατατέθηκε από λιμενικούς και κατά του μέλους της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και εργασιακού εκπροσώπου Β. Αιγαίου, Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία για πράξεις βίας κατά πολιτών.
Η μέθοδος αυτή, με αγωγές τώρα και από αστυνομικούς και λιμενικούς οδηγεί σε φίμωση της δημοσιογραφίας. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. διαμαρτύρεται έντονα, ζητάει να σταματήσουν αμέσως αυτές οι απαράδεκτες διώξεις και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα δημοσιογραφικά σωματεία θα υπερασπίσουν την ελευθεροτυπία και την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ