18 Δεκεμβρίου, 2007

Απεργούμε

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου (από 12μ. έως 3μμ.), απαντώντας στις Κυβερνητικές προθέσεις, που αποσκοπούν στην ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και των Ταμείων.

Για μια ακόμη φορά θα διαδηλώσουν όλοι μαζί την απόφασή τους να αντισταθούν στην ενοποίηση των Ταμείων, που επιχειρεί η Κυβέρνηση, με στόχο να υφαρπάξει τα αποθεματικά και να ισοπεδώσει τις κατακτήσεις των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.) να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στις απεργίες σ’ όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα) και σ’ οποιονδήποτε εργοδότη.

Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα οι Ενώσεις μέλη της, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις, που έχουν εξαγγελθεί για τις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2007.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας και της στάσης εργασίας:

– Δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις
ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

–  Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.

–  Την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή ή απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική, free press.
Τα ρεπό των συναδέλφων, που έχουν προγραμματιστεί για τις 19/12/2007, θα πραγματοποιηθούν άλλη ημέρα της εβδομάδας με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Στην απεργία σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 συμμετέχουν και τα μη μέλη των Ενώσεων.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλους τους δημοσιογράφους να περιφρουρήσουν τις απεργίες, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία τους.
Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.