20 Δεκεμβρίου, 2007

Νέα δυναμική απάντηση

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας έδωσαν δυναμική απάντηση χθες και σήμερα στην πολιτική της Κυβέρνησης που στόχο έχει την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, με την μέθοδο της ενοποίησης.

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος απήργησε χθες, ενώ σήμερα πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των ανέργων και σε αυτές τις κινητοποιήσεις.  Ο κλάδος είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του απέναντι στην επιμονή της Κυβέρνησης που επιμένει στην αφαίρεση πόρων και αποθεματικών από τα Ταμεία, μειώσεις συντάξεων και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε., Ε.Σ.Π.Η.Τ.) οργάνωσαν τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με μαζικές εκδηλώσεις και με συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, τη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, την Αθήνα, και σε άλλες πόλεις.

Παραφωνία στην αντίδραση του κλάδου για την υπεράσπιση των Ταμείων των εργαζομένων στην ενημέρωση και των κοινωνικό-ασφαλιστικών δικαιωμάτων που επιχειρεί να ανατρέψει με την πολιτική της η κυβέρνηση, αποτέλεσε η πρωτοβουλία εκδοτών να κυκλοφορήσουν μόνοι τους και χωρίς δημοσιογράφους τις εφημερίδες τους.

Πρόκειται για τις εφημερίδες: «Ρεθυμνιώτικα Νέα», «Δημοκρατική» (Ρόδος), «Ημέρα της Ζακύνθου», «Νέος Αγών» και «Γνώμη» (Καρδίτσα), «Λαμιακός Τύπος», «Καθημερινή Φθιώτιδα», «Φως» (Λαμία), «Παναιτωλική» και «Συνείδηση» (Αγρίνιο).
Επίσης μεταδόθηκε με ανάλογη πρωτοβουλία ενημερωτικό πρόγραμμα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΖ της Ζακύνθου.

Η διοίκηση της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καταδικάζει τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, που στόχο έχουν να πλήξουν τον αγώνα των σκληρά εργαζομένων στην ενημέρωση.
Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών, των εργαζομένων, των αναγνωστών.