13 Δεκεμβρίου, 2007

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων, για το ασφαλιστικό, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στη σημερινή συνεδρίασή της.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να οργανώσουν και να οριστικοποιήσουν την μορφή των κινητοποιήσεων συμμετέχοντας και στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για 19 και 20 Δεκεμβρίου 2007.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των ανέργων στις χθεσινές πρωτοφανείς σε μέγεθος, παλμό και δυναμική συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σ’ όλη τη χώρα.

Οι Ενώσεις Συντακτών όλης της χώρας (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.-Ε., Ε.Σ.Π.Η.Τ.) οργάνωσαν τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με μαζικές εκδηλώσεις και με συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, το Ηράκλειο, την Αθήνα, και σε άλλες πόλεις.

Με το βασικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Ταμεία» και με τη μεγάλη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι διαδήλωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν στην  κυβερνητική πολιτική που αποσκοπεί την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και των Ταμείων.

Στη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, οι δημοσιογράφοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, με την αθρόα συμμετοχή και τα αγωνιστικά συνθήματα, έδωσαν δυναμική κοινωνική-συνδικαλιστική απάντηση, σε όσα απεργάζεται με την πολιτική της η Κυβέρνηση.