27 Αυγούστου, 2007

Αλληλεγγύη για τους πληγέντες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την βαθειά οδύνη του για την τραγωδία που πλήττει τη χώρα μας και την αμέριστη αλληλεγγύη του δημοσιογραφικού κόσμου στους πληγέντες από τη λαίλαπα των πυρκαγιών.

Βαθειά θλίψη διακατέχει όλους μας, για τους νεκρούς συμπολίτες μας, τις τεράστιες καταστροφές για τους αγρότες και τους κατοίκους των περιοχών, την ασύλληπτη οικολογική καταστροφή που επιφέρει η πυρπόληση εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους και τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ χαιρετίζει την αυτοθυσία των πυροσβεστών, των πιλότων και τις ηρωικές προσπάθειες των πολιτών που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φωτιές.  Χαιρετίζει ιδιαίτερα την άοκνη προσπάθεια και αυταπάρνηση των συναδέλφων δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης από την πρώτη γραμμή του μετώπου των πυρκαγιών, αλλά και ο καθένας από τη θέση του.

Το Δ.Σ. υπογραμμίζει ιδιαίτερα, απευθυνόμενο κυρίως στα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ ότι, στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, η τήρηση του κώδικα δεοντολογίας στην ενημέρωση είναι απολύτως απαραίτητη.