12 Ιουνίου, 2007

Στο πλευρό του Κ.Βασιλάκη

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», η οποία στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους Συναδέλφους, απέλυσε τον Κώστα Βασιλάκη.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας πήρε αυτήν την απόφαση γιατί ο Συνάδελφος δεν… πήρε την άδειά της προκειμένου να ασχοληθεί με τα διοικητικά της Ένωσης Συντακτών στην οποία ανήκει και ακόμη, γιατί ο Κώστας Βασιλάκης δεν υπέγραψε, όπως και οι υπόλοιποι Συνάδελφοι, «δήλωση υποταγής» στα κελεύσματά της.
Το κρούσμα αυτό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αναλγησίας, πλήττει το συνδικαλιστικό δικαίωμα, δεδομένου ότι ο εν λόγω Συνάδελφος, εξελέγη αντιπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) για το συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΣΥ..
Η διοίκηση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.:
– Ενώνει τη φωνή της με σύσσωμο το δημοσιογραφικό κόσμο, που απαιτεί την επαναπρόσληψη του Κώστα Βασιλάκη
– Τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.
– Ζητά από τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.) και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (Ε.Ι.Η.Ε.Ε.) να διαφυλάξουν τη νομιμότητα στην άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος.
Τέλος, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Β. Μαγγίνα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πατάξει ως οφείλει, κάθε παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.