20 Απριλίου, 2019

2ο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στην Αθήνα

 

Το 2ο Γενικό Συμβούλιο της 8ης διοίκησης της ΠΟΕΣΥ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων μελών της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων και εκπροσώπων των Ταμείων του Κλάδου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα οικονομικά καθώς το ΔΣ της Ομοσπονδίας λόγω των οικονομικών δυσκολιών στις Ενώσεις προχώρησε σε περικοπές εξόδων της Ομοσπονδίας αλλά και σε περικοπές των εισφορών των Ενώσεων. Πράγμα για το οποίο ζητήθηκε η έγκριση του Γενικού Συμβουλίου και ελήφθει.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κα Έλενα Ριζεάκου στην ομιλια της μεταξύ άλλων τόνισε:

“Έχει ξεκινήσει η νέα τροχιοδρόμιση της ΠΟΕΣΥ προς την κατεύθυνση που όλοι μαζί είχαμε ορίσει και συμφωνήσει στο 1ο Γενικό Συμβούλιο των Ιωαννίνων.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας στο διάστημα αυτό κατάφερε να κάνει περικοπές πάνω από 40% επί του συνόλου των εξόδων της ΠΟΕΣΥ αυξάνοντας παράλληλα τη δράση και την ενεργητικότητα της Ομοσπονδίας στην Αθήνα και την Περιφέρεια.

Αμέσως μετά, πρότεινε στις Ενώσεις μέλη της την αντίστοιχη μείωση των εισφορών τους προς την Ομοσπονδία, από 1/1/19 αναγνωρίζοντας την οικονομική κρίση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ενώσεις συνολικά μετά την αιφνιδιαστική κατάργηση του αγγελιοσήμου σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ανεργία που μαστίζει τον Κλάδο μέσα σε μια παρατεταμένη κρίση.
Σε μια κίνηση υπέρβασης μάλιστα το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε περικοπή των οφειλόμενων ποσών για το β’ 6μηνο του 17 και για ολόκληρο το 18, με δεδομένο μάλιστα ότι θα έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό, καθώς κρίθηκε απαραίτητη από την ΕΣΗΕΑ και η καταβολή ενοικίου για τα γραφεία της. Η κίνηση αυτή που έγινε σε συνεργασία με τους Προέδρους των Ενώσεων εγκρίθηκε από όλα τα μέλη του ΔΣ.
Αυτό όμως στην πράξη σημαίνει και αναμορφωμένος ετήσιος προϋπολογισμός, τόσο για τα έσοδα όσο και για τα έξοδα που χρειάζεται καταστατικά την έγκριση του Γενικού Συμβουλίου.
Είναι το κείμενο που έχετε στη διάθεση σας και πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης το οποίο καλείσθε να εγκρίνετε.”