21 Φεβρουαρίου, 2019

ETUI-EFJ training in Barcelona

Οι ηγέτες των δημοσιογραφικών συνδικάτων της νέας εποχής ήταν το θέμα του εργαστηρίου του European Trade Union Institute for Research (ETUI) και της European Federation of Journalists (EFJ) που έγινε στη Βαρκελώνη.

Εκπρόσωποι δημοσιογραφικών Ενώσεων από περισσότερες από 20 Ευρωπαικές χώρες, καθίσαμε ξανά στα θρανία σε μία εξαιρετική θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συνδικάτα σήμερα. Το εργαστήριο διοργανώθηκε από την EFJ και το ETUI και κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως στη νέα εποχή της δημοσιογραφίας στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τεχνογνωσία και λιγότερο άγονο συνδικαλισμό. Το μέλλον της δημοσιογραφίας και των Ενώσεων εξαρτάται από τα αντανακλαστικά μας, τη δυνατόστητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες και την αναβάθμιση σε τεχνολογικό επίπεδο και νοοτροπία.
Από πλευράς ελληνικών Ενώσεων έλαβαν μέρος η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα και βέβαια ο Γιάννης Κοστσιφός από την ΕΣΗΕΜ-Θ που είναι και μέλος της General Committee της EFJ.