17 Μαρτίου, 2008

24ωρη απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 και με κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων απαντούν οι δημοσιογράφοι, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να αντισταθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους της χώρας στην κυβερνητική πολιτική που αποσκοπεί, στην ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, την υπονόμευση των Ταμείων και την κατάργηση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η αμετακίνητη στάση του κλάδου, απέναντι στην κυβερνητική επέλαση σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επαναβεβαιώθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών από όλη τη χώρα και των Προέδρων των επικουρικών ταμείων.

Αυτό αποτελεί και πρόσθετη απάντηση σε Κασσάνδρες και πρόθυμους υποστηρικτές της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, που επιχειρούν από τηλεπαράθυρα, πρωτοσέλιδα και υπόγειες διαδρομές να εμφανίσουν τους δημοσιογράφους ως δήθεν βολεμένους, τη στιγμή που πλήττονται βάναυσα και τα δικά μας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και οι πόροι από τα Ταμεία του κλάδου.

Είναι δεδομένη, τονίστηκε, για μια ακόμη φορά η αντίθεση όλων στην πολιτική ενοποίησης των Ταμείων, που έχει στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών τους και ουσιαστικά τη δήμευση των πόρων τους, μειώνοντας τις συντάξεις, καταργώντας ακόμη και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα με την γενικότερη ανατροπή σε βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση ο δημοσιογραφικός κόσμος επιμένει στην αυτονομία του ασφαλιστικού συστήματος του κλάδου επαναλαμβάνοντας την αμετακίνητη θέση του, για την υλοποίηση των ομόφωνων αποφάσεων που πάρθηκαν για το ασφαλιστικό, από το 4ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΣΥ..

Οι δημοσιογράφοι ζητούν:

Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο με όλες τις αντιασφαλιστικές διατάξεις και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα-Ρέππα.

Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια, αυτονομία, αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ.

Να αποτραπεί η δήμευση των πόρων και αποθεματικών των Ταμείων, που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.) να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία σ’ όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα) και σ’ οποιονδήποτε εργοδότη.

Η διατήρηση των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων μας, που εγγυώνται τη βιωσιμότητά τους αλλά και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού, είναι αδιαπραγμάτευτα.