28 Οκτωβρίου, 2011

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, συντονίζοντας πανελλαδικά τον αγώνα, καλεί τις Ενώσεις Συντακτών να στηρίξουν αποφασιστικά την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011.

Η ψήφιση του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και οι συνέπειες που συνεπάγεται για τους συναδέλφους μας που εργάζονται στην ΕΡΤ από την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με αυτόν τον τρόπο οδηγεί σε χειραγώγηση της ενημέρωσης.

Επιβεβαιώνουμε την απαίτησή μας για:

  • να σταματήσει κάθε ενέργεια δημοσιοϋπαλληλοποίησης των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ, με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
  • τη μη εφαρμογή του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» .
  • να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και
  • να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Η ΠΟΕΣΥ έχει ήδη αποφασίσει και ετοιμάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλοντας ότι με την ψήφιση του ως άνω νόμου αφαιρείται η δυνατότητα από τις δημοσιογραφικές οργανώσεις να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των συνθηκών και των όρων αμοιβής και εργασίας των δημοσιογράφων και της λειτουργίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.