21 Οκτωβρίου, 2011

Το πολυνομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη

Αθήνα, Παρασκευή 21Οκτωβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι Ενώσεις-μέλη της, Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Π.Η.Τ., εκφράζοντας την ομόθυμη αντίθεση όλων των δημοσιογράφων στην ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, δηλώνουμε αποφασισμένοι να καταργήσουμε στην πράξη τις αντεργατικές διατάξεις του.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για:

  • Την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
  • Την διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων διαβίωσης,
  • Την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας Ταμείων,
  • Την υπεράσπιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι, με τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου μετατρέπονται οι δημοσιογράφοι στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης σε κρατικούς υπαλλήλους, οι μεν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα δημοτικά Ραδιόφωνα, εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει στις ΔΕΚΟ, οι δε δημοσιογράφοι στη Γ.Γ. Τύπου και στον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Αυτό συνεπάγεται άμεση σημαντική μείωση των υφιστάμενων μισθών.

Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο ουσιαστικά υπονομεύεται η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και δημοσιογραφικών Ενώσεων σε ολόκληρο τον κλάδο (ιδιωτικά και δημόσια Μέσα) ενώ ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών Συμβάσεων.
Μειώνονται οι συντάξεις από την 01/11/11, ενώ οδηγούνται σε οικονομική αιμορραγία και τελική κατάρρευση τα ασφαλιστικά μας Ταμεία.

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων σε Π.Ο.Ε.ΣΥ. και Ε.Σ.Η.Ε.Α. ότι ο νόμος θα εξασφάλιζε τις Σ.Σ.Ε. τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τη δημοσιογραφική αυτοτέλεια, τελικά η κυβέρνηση ψήφισε τα αντίθετα.

ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συνέρχεται την ερχόμενη Τρίτη, όπου μαζί με τις Ενώσεις των Συντακτών θα κλιμακώσει με άμεσες κινητοποιήσεις την εναντίωσή του στην αντεργατική και αντιδημοκρατική κυβερνητική πολιτική.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.